Ridgid SeeSnake Micro Inspectie Camera Review 26743

Het is daar! Vind het. Dat vat ongeveer samen wat u kunt doen met de Ridgid 26743 SeeSnake Micro-inspectiecamera. Compact formaat, talrijke functies en een goed beeld maken dit een must-have tool. Nu is het gemakkelijk om in een muur of plafond te komen en te controleren op lekken in de leidingen of andere problemen zonder overmatige schade aan de muren. Het is veel gemakkelijker om een gat van 3/10 cm te dichten dan een opening die groot genoeg is om je hoofd in te steken!

De Ridgid SeeSnake Micro-inspectiecamera kwam goed verpakt aan in een kartonnen doos. De SeeSnake was ook ingesloten in een beschermende nylon hoes met een ritssluiting. De SeeSnake werd stevig op zijn plaats gehouden door de schuimvoering in de beschermhoes. De binnenkant van het deksel had een doorzichtige plastic zak voor de handleiding en het opbergen van accessoires. Het bedrijf maakt ook de Ridgid 65 SeeSnake microDrain met sonde, die nuttig kan zijn voor loodgieters die intensievere diagnoses moeten stellen (of exploderende toiletten moeten voorkomen).

Noot van de redactie: bekijk onze vergelijking van inspectiecamera’s om te zien welke camera’s de beste zijn.

De SeeSnake Micro is kleiner en wendbaarder dan de Ridgid micro CA-300 inspectiecamera en is goed gemaakt en voelt stevig in de hand. Er zit een harde rubberen grip op het handvat en de rand rond het scherm is van hetzelfde materiaal. Volgens de fabrikant gaan de 4 AA-batterijen tot 6 uur continu mee en bevinden ze zich in het handvat. Aan de bovenkant van het apparaat bevindt zich een wielachtige schakelaar die het scherm en de camera inschakelt en terwijl u aan het wiel blijft draaien, gaan de dubbele LED-lampjes op de camerakop van uit, om te dimmen tot helemaal aan, afhankelijk van de wiel positie.

De flexibele drie voet lange schacht is stijf, maar toch meegaand, en zal redelijk goed gepositioneerd blijven. Het is heel eenvoudig om de as op je camera aan te sluiten. Er zijn rubberen pakkingen, een schroefmoer en rubberen pakkingen die ervoor zorgen dat alles aangesloten en droog blijft. De Ridgid SeeSnake Micro-schacht is waterdicht in de oorspronkelijke configuratie en blijft dat ook met de optionele verlenging van 3,0 m. Verder dan 3,0 m raadt de fabrikant af om het apparaat te laten drassig maken. Uitbreidingen tot 9,1 m zijn mogelijk.

Ergonomie En Gebruik

De eerste test van de Ridgid SeeSnake Micro-inspectiecamera was om vochtproblemen in een muur te onderzoeken. Er vormde zich wat meeldauw aan de voet van een muur en rond enkele bakken op de buitenmuren van een bepaald gebouw. Nu was het gebouw niet zo oud en waren de eigenaren op zoek naar antwoorden op wat er aan de hand was. Om ons onderzoek te starten, hebben we een gat van 3/10 cm geboord in de plaatrots ongeveer een voet boven de binnenvloer. Onze Ridgid SeeSnake micro werd genomen en het uiteinde van de camera werd door het gat in de muur gestoken. Hier begint het echte plezier. Meteen konden we zien dat er niet voldoende isolatie in de spouw in de muur zat. Er was ook een opening aan de buitenzijde van de muur waar de bekleding tegen de dorpelplaat en de fundering aankwam, waardoor overtollige lucht en vocht binnen konden komen. We controleerden ook op vergelijkbare bevindingen op andere locaties. Met deze tool konden we het probleem snel identificeren en voorkomen dat we veel rommel maken.

De tweede test waarvoor we de SeeSnake Micro gebruikten, was een lekkende badkuip op de tweede verdieping van een huis. In dit geval, in plaats van de plaatrots in het plafond onder de kuip uit te snijden om het lek te bepalen, gingen we naar binnen vanuit een kast die zich achter het uiteinde van de kuip bevond waar de kleppen zich bevonden. We maakten een toegangsgat van 30 cm x 30 cm laag in de muur en gingen verder met het gebruik van onze Ridgid SeeSnake-inspectiecamera om rond de bodem van het bad te kijken, rond de afvoeraansluitingen en ook omhoog in de muurholte bij de toevoerleidingaansluitingen. Het was best interessant om te zien dat de verbindingen allemaal droog waren en vrij van sporen van waterlekkage. Na verder rond te hebben gekeken en door het camerascherm te hebben gekeken, was er bewijs dat er water uit de voorste rand van het bad kwam. Het waterprobleem werd veroorzaakt door water dat uit het bad lekte’ s rand en in de tegel eronder. We hebben het probleem in dit geval snel en zonder veel rommel kunnen identificeren.

De combinatie van camera en scherm werkt goed. Er waren een paar gevallen waarin het leuk zou zijn geweest om me wat beter te kunnen concentreren. Het kleurenscherm is wel een groot pluspunt. De SeeSnake heeft drie hulpstukken die aan het uiteinde van de camera kunnen worden vastgeklikt. Er is een kleine magneet, een spiegel om om de hoek te kijken en een clip voor dingen zoals het trekken van draden. Deze tool is zeer eenvoudig te gebruiken.

Conclusie

Ridgid’s 26743 SeeSnake micro-inspectiecamera is een enorm succes. Deze tool is een must-have voor iedereen die een huis bezit of in de bouw werkt. Ga er een halen.